|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Stress og ledelse
1. Vær opmærksom på risikoen for at individualisere problemerne. Arbejdet med psykisk arbejdsmiljø har en indbygget risiko for at blive for individfokuseret. Ofte er der kollektive problemer, der skal undersøges og løses først.


2. Vend kulturen fra en stresset kultur i underskud til en ustresset, mere effektiv og produktiv kultur i overskud. Start med jer selv. Lederen er i høj grad rollemodel, som medarbejderne efterligner, men ikke nødvendigvis kan leve op til. Og det er for dyrt, hvis medarbejderne prøver og slider sig selv ned.

3. Overvej at indføre bedre trivsel og mindre stress som måleparameter på linje med bonusordninger og andre nøgletal.

4 .Lyt, når medarbejderen kommer og fortæller om stress-symptomer eller angst for opgaverne. Det er lederens ansvar at prioritere opgaverne, og lederen skal hjælpe, hvis medarbejderen er ved at blive oversvømmet.

5. Vær opmærksom på det psykiske arbejdsmiljø. Er der en meget sarkastisk tone eller tegn på mobning, så læg vægt på, at virksomheden eller afdelingen vil have en ordentlig omgangstone og respektfuldt samarbejde.

6. Undersøg på forhånd, om de arbejdsmiljørådgivere, der er i virksomhedens område, har tilknyttet psykologer eller andre fagfolk, der er specialiserede i stress, mobning eller sexchikane. Lederen vil have nytte af at have et telefonnummer parat i det tilfælde, at problemet dukker op og skal løses.

7. Læg luft ind i dagligdagen. Bed om, at møder bliver planlagt med en halv times luft før og efter, så der er tid til den sidste forberedelse, til at gå fra det ene sted til det andet – og til at trække vejret og afslutte ét møde, inden medarbejdere og ledere går i gang med et nyt.

8. Prioriter. Giv tydeligt signal om, at den endelige prioritering af opgaverne og kvalitetsniveau er jeres ansvar som ledere. Vis det i handling, så en medarbejder kan komme med sin opgaveliste og få en konkret hjælp til at finde ud af, hvilke opgaver der skal opprioriteres, og hvilke der kan udskydes og aflyses.

9. Meld ud, at generelt overarbejde ikke accepteres. Sørg for, at medarbejdere og ledere jævnligt sætter tid af til restitution, og at en arbejdskultur, der indebærer 50-60-70 timers arbejde om ugen bliver afskaffet.

10. Lav med jævne mellemrum en begravelsesliste eller en afskaffelsesliste. På samme måde som køkkenskabe og redskabsskure bliver fyldt op, bliver den mentale del på arbejdspladsen også fyldt op af halve projekter, udgåede ideer eller dårlige samvittigheder. Ryd op, sorter, smid ud, så I er enige om, hvad der ikke skal laves og bruges tid og samvittighed på. Meld det ud til medarbejderne.

Kilde: Ledelse og stress

Kategorier på sider:

Driftsledelse Sådan bliver du en god leder Stress og ledelse Bøger Content Management System Risikovurdering Selvledelse Human Resource Management Coaching Tilbud Ledelse bøger Gode råd til lederen Projektledelse Projektmål Coaching bøger
 
 
 Du er her: Lederkursus - Personlig udvikling Lederkursus - - Hvad er Lederkursus en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.